Menü Bezárás

Magyarországi gazdák adományait adtunk át ma Kárpátalján

Magyarországi gazdák adományait adtunk át ma Kárpátalján Jakab Istvánnal, a MAGOSZ elnökével közösen – de ez a nap sokkal többről szólt…
Reggel Beregszászon a Kárpátaljai Református Egyház vezetőivel és helyi magyar gazdákkal beszélgettünk arról is, hogyan élik meg a háborút, milyen most magyarnak lenni Kárpátalján.
A Veszprém Vármegyei Gazdakörök Szövetsége gazdabálján tett felajánlásokból vásárolt, a Marton Genetics által bőkezűen kiegészített vetőmagszállítmányt is átadtuk, illetve az idősotthonban informáltak bennünket a korábbi humanitárius segítség hasznosulásáról.
Egyeztettünk a Kárpátaljai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetségének vezetőivel is, meglátogattunk egy pékséget, valamint Őrdarmán egy gazdaságot.
Nagydobronyban a Pro Agricultura vezetőivel és az éppen megalakult gazdaasszony tagozat képviselőivel találkoztunk, továbbá egy állattenyésztő gazdaságba is betértünk.
Tapasztalatokkal, érzelmekkel telve indultunk haza.
Kárpátalján nem könnyű magyarnak lenni, a háború kitörése óta pedig még nehezebb. A gazda vet, növényeket gondoz, betakarít, állatot nevel … Akkor is, ha háború dúl, hiszen élelemre mindig szükség van.
Bízom abban, hogy miként a most átadott vetőmagok, a sok ezer – magyarországi, horvátországi, szlovéniai, vajdasági, felvidéki, erdélyi – magyar gazda (a Magyarok Kenyere program keretében) korábban eljuttatott adományai és így is kinyilvánított együttérzése erőt, hitet ad kárpátaljai gazdatársainknak!
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, ülő emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek, ülő emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember, álló emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember, álló emberek, ülő emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: állat
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, alma és szabadtéri

Kapcsolódó bejegyzések