Menü Bezárás

Gasztronómiai kincset képvisel az orosházi pálinka

Néhány hónapja alakult az Orosháza és Térsége Gazdakör pálinka klub tagozata. Szerdán este összejövetelükön nem csak szakmai információkhoz jutottak, de készülve a zentai pálinkaversenyre, volt, aki ezen a rendezvényen adta le a pálinkamintáit.

Gombkötő Sándor, a pálinkatagozat elnöke hírportálunknak elmondta, a városban komoly hagyománya a pálinkafőzésnek, ráadásul gasztronómiai kincset és értéket képvisel a pálinka. A hagyományápolásban élen járnak, hiszen nagyon népszerű évről évre a Hagyományok-Ízek Versenye a gazdakörnek. Itt az ideje, hogy e hungarikumot is népszerűsítsék, minél többet tanuljanak róla és  meghonosítsák a minőségi pálinkafogyasztás iránti igényt.

A 22. Zentai Mikulásnapi Nemzetközi Pálinkafesztivál versenyfelhívására ezen az estén is gyűjtötték a párlatokat (szerdáig még adhatnak le a készítőik a gazdaköri irodában). Azt is elárulta a klub vezetője, hogy delegálnak a zsűribe bírálókat is.

A program keretében bemutatkozott a Zentai Szent Miklós Lovagrend Orosházán, Nagy Miklós jóvoltából. Az est előadója pedig Dúl Udó Endre pálinkamester, diplomás pálinkaszakértő volt, aki a versenypálinkák készítésének a kérdéseire igyekezett válaszokat adni. A résztvevők ízelítőt is kaphattak a finom pálinkákból.

Forrás: BEOL

Kapcsolódó bejegyzések