Menü Bezárás

Idén is lesz Magyar Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) az idén is meghirdeti – immár 32. alkalommal – a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, melyre a nevezések 2024. február 5-ig nyújthatók be.  A nagydíj célja, hogy elismerje a magyarországi innováció legkiemelkedőbb eredményeit, egyben lehetőséget adjon az innovatív termékek és technológiák megismerésére mind a gazdasági élet szereplői, mind a társadalom számára.

A pályázatot a MISZ a Magyar Innovációs Alapítvány által, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium (AM), az Energiaügyi Minisztérium (EM), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) támogatásával hirdeti meg. A 30 neves tudósból, valamint vállalatvezetőből álló zsűri 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A korábbi felhívásokra beérkezett 1416 pályaműből 1239 már megvalósult, a legjobbak közül pedig 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a Magyar Innovációs Klubot.

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj nyertese az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalmat is kap. A nagydíj mellett számos különdíjat is kiosztanak, egyebek között az AM Agrár Innovációs Díját. A díjakat az Országház felsőházi termében ünnepély keretében adják át 2024 március végén.

 A pályázati felhívás az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php.

Forrás: mnvh.hu

Kapcsolódó bejegyzések