Menü Bezárás

EPR (Extended Producer Responsibility) konzultáció

Az Orosháza és Térsége Gazdakör Kézműves – Kistermelői Tagozat tagjai részt vettek egy EPR (Extended Producer Responsibility) konzultáción, melyet Nagygyörgy Judit szakértő tartott.
Mivel 2023. július 1-jétől jelentősen átalakultak a magyar hulladékgazdálkodási szabályok, bevezetésre került a kiterjesztett gyártói felelősség rendszer, az EPR, szükség mutatkozott a konzultációra. Az EPR rendszer bemutatása, a hozzá kapcsolódó jogszabályok és az intézményi/hatósági háttér bemutatása után, felsorolásra kerültek azok a termékek, amelyek az EPR hatókörébe esnek, és ily módon kötelező folyamatos nyilvántartást igényelnek. A tegnapi napon 18, a mai napon további 3 tagunk is személyes tájékoztatót kapott, így a törvényi előírásokat követve teljesíti bejelentési, nyilvántartási és EPR díj fizetési kötelezettségét. A rövid bemutatót követően lehetőség nyílt a Kézműves – Kistermelői Tagozat tagjai részére, hogy átbeszéljék a szakértővel az egyéni eseteket, valamint tanácsokat és iránymutatást kaptak az EPR nyilvántartáshoz.
Az Orosháza és Térsége Gazdakör Kézműves – Kistermelői Tagozat tagjai fontosnak és elengedhetetlenek tartják a magas minőségű termékek előállítása és forgalmazása mellett, hogy minden előírásnak megfelelően példaértékűen működjenek ezzel is jó példát mutatva. A Kézműves – Kistermelői Tagozat célja, hogy a tagozat logójával ellátott termékeket a vásárlók a minőséggel, becsületességgel, példamutató jogkövető kistermelőséggel kössék össze.

Kapcsolódó bejegyzések