Menü Bezárás

Újabb országos, orosházi chilis sikerek

Az Orosháza és Térsége Gazdakör nemrégiben megalakult új tagozatának tagjai ismét neves versenyen elért szép eredményekkel hallattak magukról. Ezúttal a SpicyHun2023 megmérettetésén értek el sikereket.

Vincze Attilát, az Orosháza és Térsége Gazdakör Kézműves-Kistermelői Tagozat vezetőjét kértük számoljon be az eredményekről illetve beszéljen kicsit magáról a versenyről is.

– A SpicyHun2023 egy korábbi sikeres verseny sorozat a HunHot mintájára lett felépítve, ami Magyarország egyetlen chilis élelmiszer versenye volt, de jelenleg szünetel. A lebonyolítása szerint ez egy érem és helyezésosztó verseny tehát I.-II.-III. helyezést hirdetnek kategóriánként és arany, ezüst, bronz SpicyHun2023 logóval jelölhetők a terméken az elért eredmények. Hat kategóriában lehetett nevezni a csípős termékeket, Chiliszószok – extra csípős Chili Szószok – közepesen csípős, Gyümölcsös chili szószok, Chilis BBQ- és Grill Szószok, Chilis savanyúságok, Enyhén csípős szószok. Egy kategóriában, egy termelő, egy terméket nevezhetett, de több kategóriában is indulhatott. A beküldött mintákat az ország számos gasztro és chili szakemberének elküldték, kódokkal jelölt üvegekben, amit önmagukban kóstoltak és illatot, ízt, színt, textúrát, összbenyomást pontoztak. Számos neves szakember vett részt a zsűrizésben: Nagy Gábor (Gabkó), Czecz Fruzsina (Gasztropszhichológus), Mohai Tibor (Chili blogger), Bóka Ödön (Dönci), Tóth-Nacsa Ágnes (Boldog kukta), Sáriné Dombi Csilla, a Győri Szakácsklub alelnöke, és szakács társai, Chili Army többszörös HunHot győztes csapata – foglalta össze Vincze Attila.

A gazdakör tagjai közül a Tibchili volt a legeredményesebb (Fotó: Vincze Attila)

Az Orosháza és Térsége Gazdakör Kézműves-Kistermelői Tagozatából többen neveztek és és értek el sikereket a versenyen.

Tibchili (Dobsa-Magyari Szilvia és Dobsa Tibor) volt a legeredményesebb. Két kategóriában indult Gyümölcsös chili szósz kategória I. helyezést (Aranyérem), Tibchili Atremis’s Kiss termékével, Enyhén csípős szósz kategória II. helyezés (Ezüstérem), Tibchili Ambrosia termékével.

Viharsarki Chili (Kokovecz Adrienn és Viczián Ádám) ők két kategóriában indultak és  BBq és grill szósz kategóriában II. helyezést (Ezüst érem) értek el.

Ezt a logót használhatják termékükön az érmesek (Fotó: SpicyHun2023)

A Winners’ Garden (Grestyák Tünde és Vincze Attila) egy kategóriában indult, chilis savanyúság kategóriában III. helyezést ért el a Szeletelt, savanyított jalapeno savanyúságukkal. Mint Vincze Attila hozzátette, külön büszkék rá, hogy egyetlen jalapeno savanyúság sem előzte meg őket.

Ezek a sikerek több év kitartó munkájának eredményei. A gazdakör büszke, hogy ilyen tagokkal rendelkezik, akik megmutatják a gasztronómia területén is kreativitásukat és hozzáértésüket, jó hírét viszik az országban az Orosházának.

Forrás: Oroscafe

Kapcsolódó bejegyzések