Menü Bezárás

Pálinka mellé látványfőzést is kínáltak Gyopároson

Megtelt vendégekkel az Alföld Gyöngye étterme pénteken délután az Orosháza és Térsége Gazdakör és pálinka klubjának az invitálására.

Egy különleges vacsorára invitálták a vendégeket. A finom párlatok mellé ínyencségeket kínált Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, aki megsúgta, Gyopároson volt katona, nagyon kedveli ezt a helyet.

Fotós: Für Henrik

– Pálinkás vacsoraestre kaptam meghívást. Szívesen jöttem. Amikor meghatároztuk a tematikát, a barackpálinkát választottam, mert tavasz van, könnyedség, illat. S hogy ehhez mik passzolnak ételek tekintetében? Előételnek kacsamell (fűszereztük, pácoltuk, füstöltük) készült, megsütöttem, meggőzöltem, mellé könnyed salátát kínálunk. Az édesburgonyalevest barackpálinkával illatosítva és kolbászmorzsával tálaljuk – ismertette.

– Számomra a busa a kedvenc, nagyon fűszeres köntösben citrusos raguval készítettem erre az alkalomra. Főétel a szarvas, pálinkával illatosított és pácolt gombák, barnamártás és tettünk hozzá koktélparadicsomos mixet. Március 15-e közeledik, tányérdesszertnek a Pilvax desszertet választottuk, amit az orosházi Ficsor Zoltán készített el – sorolta az est finomságait a mesterszakács.

Volt ízesen kommentálva a kínálat és volt látványfőzés is az étteremben a majd száz vendég legnagyobb örömére.

Prohászka Béla

Forrás:https://www.beol.hu/

Kapcsolódó bejegyzések