Menü Bezárás

Pálinka étkezés előtt, után, közben és az ételben is

Nagyszerű gasztronómiai élménnyel gazdagított klubtalálkozóra várta tagjait az Orosházi Pálinka Klub. Az est díszvendége és egyben főszakácsa Prohászka Béla, Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács volt.

Nemzeti italunk, a pálinka nem csak étkezések előtt, után és közben kaphat szerepet a konyhában, pálinka ízesítéssel fantasztikus ételek készíthetők. Ebből kapott ízelítőt az estre meghívott, mintegy kilencven vendég.

A pálinka klub megalakulásakor meghatározta a szervezet fő célját, mégpedig hogy nemzeti italunk készítési és fogyasztási kultúráját népszerűsítse. Ennek jegyében hozták létre a klub soron következő találkozóját. A szokásostól eltérő klubest arra is alkalmat adott, hogy a klubtagok megismerhessék egymás családját és még inkább össze kovácsolódjék a közös szenvedély által összetartott közösség.

Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke bevezetőjében elmondta, szeretné, ha a kulturált italfogyasztás mellett az étkezés is más dimenziót kaphatna és a mennyiségi táplálkozás egy kicsit a minőségi, az élmény felé fordulna.

– Szeretném, ha a ma asztalra kerülő ételek nem csak kulináris élményt adnának, de gondolatokat, érzelmeket, esetleg emlékeket is idézne. A nagymama finom ebédjét, az otthonunkat, a hazánkat is eszünkbe juttatná – mondta el többek közt a gazdaköri elnök.

A bevezető után következtek sorra Prohászka Béla mesterszakács és az Alföld Gyöngye Hotel főzőmestereinek remekei. ( A “remekei” kifejezést értsük szó szerint, csodálatos étkeket kóstolhattunk – a szerk.)

Az illatok, ízek, aromák harmóniáját sajnos nem tudjuk írásban igazán visszaadni, de a képek és a menü talán adnak valamelyes támpontot.

  • Barackpálinkával ízesített vendégváró pogácsa
  • Füstölt kacsamell, gönci barackpálinkás kompóttal
  • Barackpálinkával illatosított édesburgonya krém leves, sonka ropogóssal és kolbász morzsákkal
  • Busaderék rozmaringos köntösben, roppanós salátával, barackpálinkás citrusos mártással
  • Szarvas érmék barackpálinkában pácolt gombákkal
  • Pilvax tányér desszert, pilvax kávélikőr ízesítés, barackpálinkában érlelt gyümölcsökkel

A remekül sikerült, rendhagyó, pálinkaklub összejövetelről hamarosan videó összeállítással is jelentkezünk az OrosCafén.

Forrás:https://oroscafe.hu

Kapcsolódó bejegyzések