Nagyszerű gasztronómiai élménnyel gazdagított klubtalálkozóra várta tagjait az Orosházi Pálinka Klub. Az est díszvendége és egyben főszakácsa Prohászka Béla, Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács volt.
Nemzeti italunk, a pálinka nem csak étkezések előtt, után és közben kaphat szerepet a konyhában, pálinka ízesítéssel fantasztikus ételek készíthetők. Ebből kapott ízelítőt az estre meghívott, mintegy kilencven vendég.
A pálinka klub megalakulásakor meghatározta a szervezet fő célját, mégpedig hogy nemzeti italunk készítési és fogyasztási kultúráját népszerűsítse. Ennek jegyében hozták létre a klub soron következő találkozóját. A szokásostól eltérő klubest arra is alkalmat adott, hogy a klubtagok megismerhessék egymás családját és még inkább össze kovácsolódjék a közös szenvedély által összetartott közösség.
Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke bevezetőjében elmondta, szeretné, ha a kulturált italfogyasztás mellett az étkezés is más dimenziót kaphatna és a mennyiségi táplálkozás egy kicsit a minőségi, az élmény felé fordulna.
– Szeretném, ha a ma asztalra kerülő ételek nem csak kulináris élményt adnának, de gondolatokat, érzelmeket, esetleg emlékeket is idézne. A nagymama finom ebédjét, az otthonunkat, a hazánkat is eszünkbe juttatná – mondta el többek közt a gazdaköri elnök.
A bevezető után következtek sorra Prohászka Béla mesterszakács és az Alföld Gyöngye Hotel főzőmestereinek remekei. ( A “remekei” kifejezést értsük szó szerint, csodálatos étkeket kóstolhattunk – a szerk.)
Az illatok, ízek, aromák harmóniáját sajnos nem tudjuk írásban igazán visszaadni, de a képek és a menü talán adnak valamelyes támpontot.
- Barackpálinkával ízesített vendégváró pogácsa
- Füstölt kacsamell, gönci barackpálinkás kompóttal
- Barackpálinkával illatosított édesburgonya krém leves, sonka ropogóssal és kolbász morzsákkal
- Busaderék rozmaringos köntösben, roppanós salátával, barackpálinkás citrusos mártással
- Szarvas érmék barackpálinkában pácolt gombákkal
- Pilvax tányér desszert, pilvax kávélikőr ízesítés, barackpálinkában érlelt gyümölcsökkel
A remekül sikerült, rendhagyó, pálinkaklub összejövetelről hamarosan videó összeállítással is jelentkezünk az OrosCafén.
Forrás:https://oroscafe.hu