Menü Bezárás

Újabb előrelépés: két versenyen is zsűriznek a pálinka klub tagjai

Még nincs egy esztendeje, hogy 2022 októberében, az Orosháza és Térsége Gazdakör tagozataként megalakult az Orosházi Pálinka Klub, de már érkeznek az első sikerek.

Az utóbbi években sokan és sokfelé megpróbálják a pálinkát, mint gasztronómiai kincset és értéket, valamint annak fogyasztási kultúráját egy magasabb színvonalra emelni. Ezt szeretnék Orosházán is meghonosítani a pálinka klub tagjai. A kitűzött cél érdekében a klubtalálkozókon (és ki-ki otthon is, elméletben és gyakorlatban) folyamatosan képzik magukat.

A klubesteken folyamatos a képzés, a tanulás (Fotó: Horváth Bence)

Már az első évben sok szép érmet nyertek a klubtagok párlataikkal, különböző hazai és nemzetközi pálinka versenyeken, most pedig megérkeztek az első felkérések, a klubhoz, hogy tagjai bírálóként vegyenek részt települések párlatversenyein.

– Ez jót tesz a klub hírének és jó a települési verseny színvonalának. Kaszaperen, szeptember 23-án Bús Tibor, Gádoroson, szeptember 30-án Kerekes Attila – mindketten sok aranyérmes pálinka készítői – lesz jelen a zsűriben a klub részéről. Fontos, hogy a térség pálinka kultúrájára hatással legyünk, szakmailag jelen legyünk! Azt gondolom, az se véletlen, hogy mostanában egyre több helyen szerveznek gasztronómiai versenyt a falunapok kísérő rendezvényeként – fűzte hozzá a hírhez Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

Forrás: Oroscafe

Kapcsolódó bejegyzések