Menü Bezárás

Minden termelőnek javasolt a mezőgazdasági biztosítások kötése az idei esztendőben is.

Minden termelőnek javasolt a mezőgazdasági biztosítások kötése az idei esztendőben is.
2023-ban az eddigi gyakorlatnak megfelelően az egységes kérelem keretében igényelhető majd díjtámogatás a biztosításokhoz.
2022-ben 23 ezer biztosítási díjtámogatási kérelemre csaknem 14 milliárd forint támogatást kaptak a gazdálkodók. Az „A” módozatú biztosítások díjának 57%-a, míg a „B” és „C” módozatoké 40-40%-ban részesült támogatásban.
A biztosítási díjtámogatásnak köszönhető, hogy a biztosítók 40 milliárd forint feletti összeget fizettek ki az aszálykárok után 2022-ben.
A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az idei esztendőben is közleményt ad majd ki, amelyben közzéteszi azon biztosító társaságok, illetve biztosító egyesületek nevét, amelyek jogosultak díjtámogatott biztosítási szerződések kötésére.
A díjrendezett mezőgazdasági növénybiztosítással rendelkező termelők számára előnyt jelent, hogy ők jogosultak a kárenyhítő juttatás maximális, 80%-os összegére, így a mezőgazdasági növénybiztosítás rendszere segíti a gazdálkodókat abban, hogy magasabb kárenyhítő juttatási összeget vehessenek igénybe.
Forrás: Kormany.hu

Kapcsolódó bejegyzések