Menü Bezárás

Minden egy helyen a Közös Agrárpolitika 2023-tól kezdődő új előírásairól!

2023. január elsejétől indul az Európai Unióban, így hazánkban is az új hét éves támogatási ciklus, melyhez a Hazai Közös Agrárpolitika Stratégiai terv leadásra került. A terv keretein belül kellett megtervezni és felépíteni a közvetlen és a vidékfejlesztési támogatások rendszerét, célkitűzéseit úgy, hogy a leírt célok megfeleljenek az EU különféle stratégiáinak, irányelveinek (Zöld MegállapodásTermőföldtől az asztaligBiodiverzitás stratégia stb.), s ugyanakkor a gazdálkodók számára is vonzóak legyenek a rögzített lehetőségek, melyek által a gazdaságaikat is gazdaságosabban tudják üzemeltetni, védve talajaikat, az életteret is.

A fenti célok eléréséhez a hazai KAP Stratégiai Tervben ezért egy speciális rendszert, az ún. zöld felépítményt hoztak létre. Ez egy olyan egymásra épülő, komplex támogatási rendszer, amely a környezeti állapot javítását és a természeti erőforrások fenntartható használatát hivatott elősegíteni.

Az új időszak jelentős változásait az alábbiakban folyamatosan gyűjtjük össze és tesszük elérhetővé annak érdekében, hogy könnyebben nyomonkövethetőek legyenek.

A Kondicionalitásban rögzített előírásokat és az azok által elvárt célokat, lehetőségeket az alábbi cikkekben ismertetjük általános áttekintéssel, hiszen a részleteket a hamarosan megalkotásra kerülő jogszabályok tartalmazzák majd.

További részletek ->

Kapcsolódó bejegyzések