Menü Bezárás

A VP6-7.2.1.4-17 Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című pályázat

A pályázat célja a tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítása, a tanyákon élő népesség életminőségének javítása és a vidék népességmegtartó képességének erősítése. A felhívás keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók.

  • Háztartási léptékű szigetüzemű vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése: villamosenergia-ellátást biztosító fejlesztés, beleértve a megújuló energiával (napelem) történő fejlesztést.
  • Háztartási léptékű ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítése: – kútfúrás; – vízbeszerző, vízkezelő, víztározó, vízelosztó, víztisztító létesítmények és felépítményei, mely nem haladja meg a napi 50 személy vízellátását; – háztartási törpe-vízmű.
  • Háztartási léptékű szennyvízkezelést, – tisztítást szolgáló rendszer kiépítése: – egyedi szennyvízkezelő berendezéssel; – tisztítómezővel ellátott oldómedencés létesítménnyel.

Tanyás térségek: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes települése, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Monori (kivéve Gyömrő), Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei járásának települései.

Beadási határidő: szakaszosan 2022. november 12-ig, vagy felfüggesztésig. A következő szakaszzárások időpontjai 2022. március 8., 2022. május 9., 2022. július 10., 2022. szeptember 11., 2022. november 12.

Beadás feltétele:

  • 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy, aki:
  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban (folyamatosan) életvitelszerűen a fejlesztéssel érintett tanyán, mint lakóhelyén, vagy a lakóhelyével azonos településhez tartozó tanyán, mint tartózkodási helyén él;
  • a tanya a körzeti földhivatali nyilvántartás szerint legalább részben saját, vagy legalább részben közeli hozzátartozója tulajdonában van.

Nem támogathatók:

  • Jármű beszerzés,
  • A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz lerakó kialakítása, bővítése, lezárása, rekultiválása,
  • Zárt szennyvíztároló kialakítása,
  • Csapadékvíz-elvezető rendszer építése, bővítése, rekonstrukciója.

Nem jár támogatás, ha az ingatlan a tanyás térségeken kívül helyezkedik el vagy amennyiben a tanyás települések belterületén helyezkedik el a fejlesztendő ingatlan.

További részletek itt érhetők el.

NAK/Szomi Edina

Forrás: NAK

Kapcsolódó bejegyzések