Menü Bezárás

Átmeneti támogatás a baromfiágazatban

Megjelent a 3/2022. (I. 6.) számú közlemény a baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2021/2022. támogatási év III. és IV. tárgynegyedévre vonatkozó átmeneti támogatás igénybevételéről.

Kizárólag az elektronikus kérelemkitöltő felületen, ügyfélkapus bejelentkezés után, a kincstár erre a célra kialakított elektronikus űrlapján érhető el az átmeneti támogatás iránti kérelem, amely a www.mvh.allamkincstar.gov.hu / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása / Elektronikus kérelemkezelés / Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások / Válságkezelő Program – Baromfi állatjóléti átmeneti támogatás menüponton keresztül:

január 16. 09:00:00-tól, január 31. 23:59:59-ig tölthető ki és nyújtható be

Az igényléshez szükséges szakmai ellenőrzési lapot (N0847) papír alapon kell benyújtani a Baromfi Termék Tanácshoz, amelynek határideje január 25. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség. Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a BTT elektronikus úton továbbítja a kincstár részére az ügyfél tájékoztatásával egyidejűleg, így azzal a jogosultaknak nincs további teendőjük.

Fontos kiegészítő dokumentumok, amelyek megtalálhatók a BTT honlapján:

N0847 számú szakmai ellenőrzési lap

Átminősítési igazolás

Vágóhídi igazolásminta

Segédtábla: állatjóléti támogatás + de minimis.

 

(NAK/Tóth Andrea)

Kapcsolódó bejegyzések