A virtuális térbe költözik és ingyenes lesz az idei AGROmashEXPO és a FeHoVa

A koronavírus járvány miatti korlátozásokra vonatkozó szabályok a kormány döntése szerint legalább március 1-ig érvényben maradnak, így a márciusra tervezett rendezvényeket online platformon, a látogatók számára ingyenesen szervezi meg a HUNGEXPO Zrt.

 

A márciusi rendezvények időpontja változatlan: 

  • FeHoVa kiállítás március 18-21.

Ganczer Gábor a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 2020. őszén megrendezett kiállítások (pl. Construma) már hibrid formában zajlottak, van gyakorlatuk az online kiállításszervezés megvalósításában. A tapasztalatokat a mostani helyzetben is hasznosítani tudják, illetve valószínű, hogy hosszú távon is fennmarad az online rendezvényszervezés lehetősége, főleg a külföldi kiállítók részére. Bár technikailag meg lehet felelni az online rendezvényszervezés kihívásainak, a bevételek nagyot zuhantak, 2020-ban az előző évi árbevételnek csak negyede realizálódott.

Virtuális kiállítás a gyakorlatban

Tihanyi Klára a Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója szerint a cél ugyanaz, mint a fizikailag megrendezett kiállítások esetében: a kiállítók és a látogatók egy adott helyszínen és időpontban való összekapcsolása.

Ennek eszköze az online térben az Easy Virtual Fair platform lesz, ahol a kiállítók virtuális standokat vehetnek igénybe. A standoknak különböző promóciós felületei vannak, ahová a kiállítók fel tudják tölteni az anyagaikat, bannereket, posztereket, termékinformációkat. Most is kiemelt jelentősége lesz annak, hogy kellően érdekes, színes tartalmat kapjanak a látogatók, ami elsősorban sok fotó és videóanyag feltöltésével valósítható meg jelen helyzetben. A standokhoz kapcsolódik chat funkció is, amelyen keresztül a kiállító válaszol a feltett kérdésekre.

Mit kap a látogató?

A kiállításokon való részvétel ingyenes lesz, csak regisztrációra van szükség. A látogatók kezdeményezhetnek beszélgetést a kiállítókkal, illetve használhatják a rendszer keresőjét is, mellyel a kiállítók neve, az adott termékcsoport alapján tudnak keresni.

A kiállítás élő napjai után egy hétig lesz lehetőség arra, hogy a feltöltött anyagokhoz hozzáférjenek, bár temészetesen ekkor már nem lehet élőben kérdéseket feltenni.

Az elképzelések szerint nem csak a kiállítók termékei lesznek megismerhetőek, hanem számos program megvalósítását is tervezik a szervezők: például virtuális szarvasbőgő verseny, trófeakiállítás szervezése, előadások tartása is a tervek között szerepel, amennyiben a szakmai partnerek látnak ebben fantáziát.

Az AGROmashEXPO kapcsán megnyitót is szeretnének tartani, valamint a termékverseny nyerteseit is köszönteni fogják a digitális stúdióban.

Kiállítások a veszélyhelyzet vége után

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a HUNGEXPO később megrendezésre kerülő kiállításainak időpontjában nincs változás, így a CONSTRUMA/ HUNGAROTHERM/ OTTHONDesign otthonteremtési kiállítási csokrot 2021. április 14-18. között, a MACH-TECH és Ipar Napjai szakkiállításokat 2021. május 10-13. között a helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők.

Hozzászólás

Hozzászólás

Bejegyzés szerzője: Gazdakör Iroda