Adatszolgáltatási kötelezettség a felhasznált növényvédő szerekről

Európai uniós adatszolgáltatási előírás teljesítése érdekében a NÉBIH október második felétől 5000 gazdálkodót szólít fel az elektronikus permetezési napló beküldésére.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal október második és harmadik hete során 5000 gazdálkodót keres meg annak érdekében, hogy eleget tegyünk a peszticidekre vonatkozó statisztikáról szóló 1185/2009/EK rendeletben előírt adatszolgáltatási kötelezettségnek. Az adatszolgáltatás ötévente esedékes és 2019-ben november 15-ig kell elektronikus úton hat kultúra (őszi búza, kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, alma és a szőlő) termesztése esetében adatot szolgáltatni a 2018. szeptember 1-től 2019. augusztus 31-ig felhasznált növényvédő szerekre vonatkozóan.

Az adatszolgáltatás részleteiről és a teendőkről az adatszolgáltatásban résztvevő gazdálkodók a NÉBIH honlapján tájékozódhatnak (http://anyk.nebih.gov.hu/PermetezesiNaplo). Az elektronikus permetezési napló kitöltésében segítséget nyújtanak az agrárkamara falugazdászai.

Forrás: NAK.hu

Hozzászólás

Hozzászólás

Bejegyzés szerzője: Gazdakör Iroda