Menü Bezárás

Báloztak a gazdák

Tizennegyedik alkalommal tartotta meg hagyományos, év eleji gazdabálját az Orosháza és Térsége Gazdakör. A rendezvénynek szombat este a Táncsics-csarnok adott otthont.

Több mint négyszáz bálozó gyűlt össze szombaton a XIV. gazdabálra. Orosháziak mellett érkeztek a környező településekről, sőt a határon túli magyar gazda szervezetek is képviseltették magukat. A himnusz közös eléneklése után Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd mikrofonhoz lépett és köszöntőt, megnyitót mondott Bojtor István, Orosháza alpolgármestere, Jakab Tamás, MAGOSZ főtitkár, dr. Takács Árpád kormánymegbízott, és Zalai Mihály, a Megyegyűlés elnöke.

Horváth József gazdaköri elnök köszöntötte a vendégeket (Fotó: Rosta Tibor)

Az ünnepélyes megnyitó után készült interjúban Horváth József elmondta, hogy a gazdakör 2006-os megalakulása óta egyik legfontosabb alapelvük a hagyományok megőrzése, továbbvitele.
– A hagyományápolás jegyében rendezzük meg immár tizennegyedik alkalommal a bált, hisz eleink, a Kisbirtokosok Szövetsége, illetve a Gazda Ifjak Egyesülete egészen 1949-ig minden évben bált rendezett, melyen hatszáz ember szórakozhatott. Remélem egyszer mi is elérjük ezt a számot. Nagy öröm számunkra, hogy a határon túlról, az egészen messzi Kolozs megyéből, a Bánságból a pusztakerseztúri gazdakörből, illetve Arad megyéből érkezett gazdák képviselőit is köszönthettük – mondta el a gazdaköri elnök

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnökének megnyitó beszéde, nem a szokásos vidám hangulatot tükrözte. Mint kérdésünkre az elnök elmondta: – Orosháza egy alapvetően, történelméből fakadóan mezőgazdasági város. Nagyon örülök, hogy a gazdakör a bált, mint annyi más nagy sikerűrű rendezvényét, idén is megrendezi. Érthetetlen számomra, hogy az orosházi önkormányzatban, bizonyos helyekről mégis nemtelen támadásoknak vannak kitéve. Abban bízom, hogy úgy védik meg magukat, hogy az idén és a jövőben is hasonló nagy sikerrel rendezik meg a bált, és a megyei szinten is kiemelkedő gasztro-kulturális eseményt a Hagyományok,Ízek Versenyt.

A fantasztikus hangú énekes nagy sikert aratott a báli közönség körében is (Fotó: Rosta Tibor)

A megnyitóbeszédek után következhetett az est meglepetés vendége. A Csillag Születik televíziós tehetségkutató verseny csodás hangú győztese, Mészáros János Elek (aki maga is agrár végzettségű szakember) ezúttal a gazdabál közönségét varázsolta el.

A műsor után a finom falatoké, nemes italoké, illetve Horváth József kikindai prímás zenekara jóvoltából a zenéé, táncé, jókedvé volt a főszerep.

 

Forrás: www. oroscafe.hu

Kapcsolódó bejegyzések