Menü Bezárás

Orosházi csíramálé

Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtunk tegnap.
Nem csak a neve/biracs, kőtés, csíramálé/, de az elkészítése is kisebb eltérésekkel történik. Van aki kenyér liszttel, van aki rétesliszttel készíti.
Alja tésztát nem készítenek.
Van aki rozs csírát is tesz hozzá, mitől kis savanykás mellék ize volt. Hígabb tésztát készítenek, ezért nincs olyan tartása, nem lehet úgy szeletelni, mint az orosházi csíramálét. Szép és tartalmas nap volt.
Az évek meg a rutin megint beigazolódott,
a Kürti Nyugdíjas Klub hölgyeire szavaztak a legtöbben. Innen is gratulálok nekik!

Ajánlom mindenkinek, hogy egy tavaszi húsvét előtti kirándulás keretén belül iktassa be a kürti kőtés fesztivált, ami Esztergomtól csak 30 km-re található.

 

Forrás: Facebook

Kapcsolódó bejegyzések