Az idei év utolsó Agroinform webináriumát annak szenteljük, hogy a gazdálkodókat érintő legfontosabb jogszabályváltozásokról, adminisztrációs kötelezettségekről tájékozódhassanak a résztvevők, és lehetőséget adjunk a legégetőbb kérdések megbeszélésre, úgy mint:

  • milyen földügyeket érintő jogszabályváltozások lépnek életbe 2024. január 1-jén?
  • mik a legfrissebb tapasztalatok, amelyek segíthetik a gazdálkodókat az elektronikus gazdálkodási napló feltöltésének január 31-i határidejéig?

A fenti témakörök mellett a piaci helyzet aktualitásainak és a jelenlegi helyzetből levonható tanulságoknak is helyet adunk, hiszen ha a rövid távú adminisztrációs kihívásokat teljesíteni is tudjuk, akkor sem biztos, hogy jó stratégiát választottunk a gazdálkodásban. A jövedelmezőség viszont ezen fog múlni.

Készüljünk 2024-re!

A webinárium időpontja: 2023. december 14., csütörtök, 9 óra

A webinárium online lesz követhető az Agroinform portálon. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A csatlakozási linket emailben fogják megkapni a jelentkezők.

PROGRAM

9:00 Köszöntő – Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke

9:15 Az agráriumot érintő jogszabályváltozások 2024-ben – dr. Cseh Tibor, főtitkár, MAGOSZ

Témák:

  • termőföld adásvételi szerződésekkel kapcsolatos szabályok változása
  • ökológiai gazdálkodással kapcsolatos feltételek változása a ranghely tekintetében
  • vízgazdálkodás: öntözési közösségekkel kapcsolatos szabályok

09:45 Az elektronikus gazdálkodási napló kitöltésével kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok – Várszegi Gábor, igazgató, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság

10:15 Az agrárium banki szemszögből – Demeter Zoltán, a K&H Bank Agrárüzletágának vezetője

10:45 Kérdések és válaszok

A rendezvény szakmai partnere a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ).

Ezen a webináriumon gyorsan, mindössze 2 óra alatt értesülhetsz a gazdálkodást befolyásoló körülményekről, szabályokról, kötelezettségekről.

Ha még több információra van szükséged, figyelmedbe ajánljuk az alábbi Agroinform tartalmakat:

A legújabb mezőgazdasági innovációk megismerésért, az agrárszakma legfontosabb szakértőivel való találkozásért pedig gyere a PREGA-ra, ahol a gyakorlatban bevált gazdálkodói praktikákat ismerhetsz meg 2024. február 6-8-án!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Forrás: Agroinform