Menü Bezárás

2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!

Tájékoztatjuk az érintett gazdálkodókat, hogy az elektronikus Gazdálkodási Napló elektronikus úton történő vezetésével és feltöltésével kapcsolatban 2024-ben is az idei szabályok lesznek az irányadóak, azaz jövőre is elegendő lesz A 2024-es naptári év végén, egyszerre feltölteni a Gazdálkodási Napló adatait.
A gazdálkodók adminisztratív kötelezettségeinek egyszerűsítése érdekében 2023. év elején elindult az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN), ami egy olyan új közigazgatási szolgáltatás, amelybe a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) a korábban különálló e-permetezési napló, Gazdálkodási Napló és nitrát adatlap rendszerekben található adatokat integrálja. Az idei évben a Gazdálkodási Naplót elektronikusan és papír alapon is vezethetik a gazdálkodók, amennyiben a gazdálkodó úgy döntött, hogy a 2023. évre vonatkozóan azt papír alapon vezeti, akkor az ott rögzített adatokat legkésőbb 2024. január 31-ig fel kell töltenie a Nébih eGN-felületére.
Az idei év tapasztalatait is értékelve, segítve a gazdálkodók eredményes felkészülését a naprakész feltöltésre történő átállást, az eGN-t – a permetezési napló kivételével – 2024-ben is elegendő a naptári év végén egyszerre feltölteni. Ez azt jelenti, hogy ha valamely termelő évközben papír alapon kívánja az eGN adatait naprakészen vezetni, akkor azt legkésőbb 2025. január 31-ig fel kell töltenie a Nébih elektronikus Gazdálkodási Napló felületére.
A Gazdálkodási -Naplót attól függően kell kitölteni, hogy milyen támogatásokat vesz igénybe a termelő. Az adatrögzítés gördülékenysége érdekében a teendőket minden támogatásnál külön részletezi a Nébih által készített GN kitöltési útmutató, mely a következő oldalon található meg: https://portal.nebih.gov.hu/egn . Itt videós segédlet és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszok is megtalálhatóak.
Az idén indult új szolgáltatás fejlesztésén folyamatosan dolgoznak a szakemberek.
Forrás: Facebook

Kapcsolódó bejegyzések