Menü Bezárás

Ma meglátogattam Havancsák Erika és Férje Darók József családi kertészetét.

Erikáék 3. generációs Orosházi kertészek. Kertészeti vállalkozásukban az évtizedes múlt és a jelenkor technológiai elemei ötvöződnek. Fűtés nélküli, automata tápoldat-adagolós, csepegtetőöntözéssel ellátott hajtatóberendezéseikben szép padlizsán, patiszon terem.
A már letermő kultúrákat is láthattam, valamint az őszi hidegtűrő zöldségféléket (karalábé, fejes saláta, levélpetrezselyem kultúrákat) mutatták be a házigazdák. A szabadföldön eljött az ideje a fejes káposzta betakarításának, mely tartósítását a téli disznótoros szezonra itt helyben végzik.
Terményeiket helyben és az Orosházi kistermelői piacon értékesítik, már szerencsére törzsvásárlókkal is rendelkeznek, és folyamatosan nő a kereslet termékeik iránt.
A család a termelés mellett rendkívül eredményes társadalmi és közéleti tevékenységet is felvállal.
Facebook csoportot indítottak, a Covid járvány nehéz évében „Kistermelői piac – Orosháza” néven. Orosházáról és annak 20 km-es vonzáskörzetéből invitáltak termelőtársakat, a közös megjelenés és értékesítés érdekében. Az elképzelés, a józan „szövetkezés” eredményességét jól mutatja, hogy csoport napjainkban már 4500 tagot számlál, termelők és fogyasztók megelégedésére.
❗️Erika helybeli közéleti aktivitását, és köztiszteletben állását az is mutatja, hogy a nemrég megalakult „Orosháza és Térsége Gazdakör kézműves és kistermelői tagozatának alelnökének választotta meg közössége.
A NAK és a MAGOSZ Békés vármegyei elnökeként szívből gratulálok és a jövőbeli közéleti és kertészeti sikeres munkához sok kitartást, erőt és egészséget kívánok a családnak.
Lehet, hogy egy kép erről: kelkáposztalevél, mángold és hidegágy
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, hidegágy, kelkáposztalevél és mángold
Lehet, hogy egy kép erről: 3 emberLehet, hogy egy kép erről: hidegágy és kelkáposztalevél
Forrás: Facebook

Kapcsolódó bejegyzések