Menü Bezárás

Új tagozat indul az Orosháza és Térsége Gazdakörben

A napokban látott napvilágot az a hír, hogy a pálinka klub mintájára új tagozat alakul, melynek szintén a gazdakör adja a hátteret.

Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke elmondta, megérett a helyzet a kistermelői és kézműves tagozat létrehozására.

Brlázs Róbert, a gazdakör elnöke szükségesnek látja az új tagozat alakulását (Fotó: OrosCafé)

– A gazdakör vezetése részéről jött az ötlet. Magam is sokat mozgok a megyében és azt látom, hogy egyre többen vannak, akik nem csak alapanyag előállításban gondolkoznak, hanem abból valamilyen terméket állítanak elő. Ez a tevékenység nagy kreativitást, fejlesztést, innovációt igénylő dolog. Rengeteg információra, tudásra van ehhez szükség. Orosháza környékén egyáltalán, de az országban is elvétve van olyan szakmai közösség, ahol egymással tudnak beszélgetni tapasztalatokat cserélni, egymást támogatni, fejlődését segíteni tudnák. Alapvető célunk az, hogy ennek szakmai és érdekvédelmi keretet adjunk. A pálinka klubhoz hasonlóan a szervezeti keretet a gazdakör biztosítja, de a szakmai részét a csoportnak magának kell vinni. Ez egy lehetőség lesz. A csoport meghatározza azt, hogy mire kíváncsiak, mely területeken szeretnének több ismerettel rendelkezni, miben szeretnének fejlődni. Ez a fejlődés hosszabb távon a város érdeke is, hisz a részükre rendezett szakmai versenyek, kiállítások révén a kézművesek, a kistermelők viszik Orosháza hírét az országban, világban – foglalta össze Brlázs Róbert.

Vincze Attila az összefogás erejében hisz (Fotó: Somogyi Martin)

Az újonnan alakuló tagozat egyik tagja lesz Vincze Attila, a közelmúltban több termékével is sikereket elért Winners Garden egyik tulajdonosa. Ő az összefogás erejében hisz.

– Egyre többen vagyunk, akik valami saját terméket állítunk elő. Azt hiszem és azt remélem ettől a tagozattól, hogy a kistermelők, kézművesek érdekvédelmét hatékonyabban tudja képviselni. A gazdakör egy biztos hátországot jelenthet számunkra elismertségével, gazdag kapcsolati tőkéjével. Lesz egy hely, ahol beszélgethetünk, találkozhatunk egymással, illetve ahol a vállalkozásunkhoz szükséges új információkhoz – jöjjön az a NÉBIH-től, vagy akár a NAV-tól – időben és pontosan hozzájuthatunk – mondta Vincze Attila.

Dr. Székely Nóra is tagja lesz az alakuló tagozatnak (Fotó: OrosCafé)

Dr. Székely Nóra, a Pipitér sajtműhely vezetőjeként sok elismerést vívott ki termékeivel, de ő is azonnal támogatandónak ítélte az új tagozat gondolatát.

– Örömmel csatlakozom a csoporthoz, mint kézműves termelő. Nagyon fontos az eredményesség szempontjából, hogy a naprakész, friss információkhoz jussunk. A tagozat révén jó együttműködést remélek a hatóságokkal és természetesen a közös érdekérvényesítés is sokkal könnyebb lesz így. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az új tagozatot – fogalmazott dr. Székely Nóra.

A tagozat hivatalos megalakulásáról, az elnökségről természetesen hírt adunk az OrosCafén.

Forrás: Oroscafe

Kapcsolódó bejegyzések