Menü Bezárás

Emlékplakettet vett át az ötlet megálmodója, Horváth József

Az idén tízéves a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF). Ebből az alkalomból a kezdeményezés egykori helyszínére, Orosházára szerveztek programsorozatot 3 napon át Kárpát-medence ünnepe néven. Az egykori ötletgazda, Horváth József emlékplakettet vett át.

Orosháza több pontján zajlottak az események. Gyopárosra, a jubileumi plenáris ülésre pénteken sok gazdaszervezet, a KEF tagszervezetei ellátogattak. Mindenki jó ismerősként üdvözölte a tíz évvel ezelőtt útjára indított kezdeményezés ötletgazdáját, Horváth Józsefet, az Orosháza és Térsége Gazdakörének akkori elnökét.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának elnöke a pénteki ünnepi közgyűlésen méltatta érdemeit.

– Orosházán tíz éve új fejezetet nyitottunk a Kárpát-medencei magyar agrártársadalom történetében. 2013 májusában 14 alapítóval kezdetét vette egy hiánypótló építkezés. Horváth József alapító ötletgazdát köszönet illeti, aki az első lépéseket megtette. Közös a cél: a Kárpát-medencei gazdatársadalom megőrzése és a kor kihívásaihoz való felemelése – mondta az elnök.

Az ünnepségen átadott a gazdakörben jelenleg alelnöki tisztséget betöltő Horváth Józsefnek egy emlékplakettet ( Jubileumi emlékplakett Horváth József részére a KEF alapításában és tevékenységében végzett áldozatos munkájáért 2013-2023).

Forrás: Beol

 

Kapcsolódó bejegyzések