Menü Bezárás

Érdemi hatástanulmányokra van szükség az uniós termelők ellehetetlenítése helyett

❗️Érdemi hatástanulmányokra van szükség az uniós termelők ellehetetlenítése helyett❗️
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának mai ülésén határozatot hoztunk arról, hogy nem támogatjuk az Európai Parlament és Tanács növényvédő szerekkel kapcsolatban tervezett, átgondolatlan rendeletmódosítását.
Hazánk az uniós hektáronkénti átlagnál kevesebb kémiai növényvédő szert használ. A rendelet viszont minden tagállamban a mostani mennyiség felére vinné le a határt, figyelmen kívül hagyva, hogy számos országban jóval átlag feletti a szerhasználat.
Természetesen ahogy minden más ágazatnak, a mezőgazdaságnak is hozzá kell járulnia a környezet megóvásához.
De nem lehet reális cél brüsszeli irodákban ész nélkül megszülető, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő sötétzöld álmok valóra váltása – a mezőgazdaság tönkretételével. Ez olyan, mint ha az orvosoknak azt mondanák: ugyanannyi embert fele annyi gyógyszerből kell meggyógyítani.
❗️Az különösen felháborító, hogy a szabadkereskedelmi egyezmények révén a harmadik országokból beérkező termékek még a jelenlegi szabályozásoknak sem felelnek meg❗️
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember és belső térLehet, hogy egy kép erről: 3 ember, ülő emberek és belső térLehet, hogy egy kép erről: 5 ember, ülő emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, ülő emberek és belső tér

Kapcsolódó bejegyzések