Menü Bezárás

3,25 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁSI ÖSSZEGRE PÁLYÁZHATNAK A NŐI GAZDÁLKODÓK

A Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat és a Magyar Női Unió bejelentette a TalentA 2023 oktatási és támogatási programjának magyarországi indulását. A program második alkalommal indul el a Magyar Női Unió támogatásával és idén is legalább 30 magyar női gazdálkodó számára nyújt összetett ingyenes online oktatást, hazai szakértők és mentorok bevonásával.

A programot sikeresen teljesítő résztvevőknek lehetősége van a TalentA mikroprojekt pályázaton bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni, mely az első három helyezett között kerül elosztásra.

A TalentA, amelyet a Corteva először 2019-ben hozott létre Spanyolországban, majd a világ más országaira is kiterjesztett, elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása. A komplex képzési program keretén belül a vállalat széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget nyújt a résztvevők számára. A Corteva 2019 óta közel 900 mezőgazdaságban dolgozó nő számára biztosította a programban való részvételt.

A TalentA online eszközök segítségével széleskörű szakmai tudásanyaghoz, naprakész információhoz való hozzáférést biztosít a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára üzleti tevékenységük fejlesztése, vállalkozásuk versenyképesebbé, hatékonyabbá tétele érdekében.

Emellett a program – szűkebb és tágabb környezetük fejlesztésével összhangban – támogatást nyújt a fenntartható, dinamikus működéshez, a folyamatos megújulási képesség elősegítéséhez, figyelembe véve a helyi közösségek és a program résztvevőinek aktuális kéréseit, szükségleteit.

„A Corteva olyan tevékenységeket és megoldásokat hoz Magyarországra, melyekkel segíteni tudja az agrártudás elmélyítését. Kiemelt figyelmet fordítunk az új partneri hálózat kialakítására, a kapcsolatok ápolására és a folyamatos párbeszédre a termelőkkel. Ennek egyik legjobb példája a TalentA, mely megteremti a lehetőséget az agráriumban dolgozó nők számára, hogy új ötleteket, üzleti- és fenntarthatósági megoldásokat osszanak meg egymással és a magyar társadalommal” – nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy „a Corteva felismerte a nőkben rejlő hatalmas erőt és lehetőségeket. A vállalat jelentős lépéseket tett, hogy megismerje és felmérje a mezőgazdaságban dolgozó nők igényeit és kihívásait. A Magyar Női Unióval karöltve készek vagyunk arra, hogy folytassuk azt a munkát, amit két évvel ezelőtt kezdtünk és támogassuk a magyar agráriumban dolgozó hölgyek szakmai fejlődését. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan programot tudtunk Magyarországra hozni, ahol a nők egymást segítve tudnak tanulni és fejlődni. Bízunk benne, hogy sokan fognak idén is csatlakozni ehhez a nagyszerű közösséghez”.

„A magyar agráriumban dolgozó nők körében nagy szükség van az olyan társadalmilag hasznos és közösségteremtő programokra, mint a TalentA. Meggyőződésünk, hogy ez egy olyan hiánypótló program, ami egyrészt nagy segítséget jelent a nőknek, másrészt maximálisan illeszkedik a Magyar Női Unió céljaihoz és küldetéséhez” – nyilatkozta Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke a Program kapcsán.

Nagy Zsófia, A Fűszeres Lány brand alapítója nemcsak részt vett a programon, de mikroprojektje elnyerte a TalentA Magyarország 2021-2022 pályázatának első helyezését. „A saját vállalkozásom vezetése mellett nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam. A TalentA kiváló lehetőséget adott nekem, hogy fejlesszem a tudásomat és a programon rengeteg fantasztikus nővel, termelővel találkoztam, akikkel egy igazi közösséget alkotva tudunk együtt fejlődni” – összegezte Zsófia a képzéssel kapcsolatos tapasztalatait.

A TalentA Magyarország 2023 programra 2023. március 8. és április 10. között lehet jelentkezni a TalentA honlapján.

A programban való részvételhez szükséges, a weboldalon található űrlap kitöltése. A programban való részvételi feltételek megtalálhatóak az Általános Szabályzatban.

Forrás: Agroinform
Fotó: Corteva