A szilvapálinka készítésének a folyamata volt napirenden azon az előadáson, melyet az orosházi pálinka klubban tartottak pénteken este. Természetesen a kóstolás sem maradhatott el
Ezúttal a szilvapálinka készítésének a folyamata volt napirenden. A szilvapálinka az évszázadok óta ismert és kedvelt gyümölcspárlat. A szilvának több fajtája is népszerű a pálinkakészítők körében. Elhangzott az is, milyen sokszínű gyümölcs a szilva (talán csak a szőlő hasonló).
Az előadó a gyümölcs feldolgozásáról, a szilvafa és gyümölcsének a jellemzőiről mesélt. Praktikus információkat osztott meg a hallgatóságával a szilvacefrék lepárlásáról és természetesen az érzékszervi minősítés, tehát a kóstolás sem maradt el, hiszen a pálinkaminősítő érkezéséig mindenkinek a poharába került szilvapálinka.
Forrás:http://www.beol.hu