A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara adott ki egy közleményt az e-permetezési napló vezetésével kapcsolatban. A napló vezetésének kötelezettségéről mi is beszámoltunk, ezeket a cikkeket érdemes elolvasni a tájékozódáshoz:

Ilyen lesz valójában az elektronikus permetezési napló

3 hiba, amit könnyű elkövetni az elektronikus gazdálkodási (és egyben permetezési) napló kitöltésénél

Kitöltési útmutató az elektronikus permetezési naplóhoz

A legfontosabb tudnivaló az e-permetezési napló vezetésével kapcsolatban az, hogy

aki 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodik, annak 24 órája van arra a növényvédelmi kezelés után, hogy a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelést rögzítse az elektronikus permetezési naplóban.

Éves jelentési kötelezettség

Fontos azonban hogy minden termelő számára van kötelezettség az elektronikus permetezési naplóval kapcsolatban: 2024. január 1. és 31. között kell majd minden, 2023-ban végzett növényvédő szeres kezelést rögzíteni a felületen (természetesen a már korábban rögzített rovarölő szeres kezelések kivételével). A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara ezért azt az ajánlást fogalmazta meg a növényorvosok és gazdálkodók számára, hogy a permetezési naplót lehetőség szerint a NÉBIH online felületén naprakészen vezessék, így a permetezési napló 2024-től esedékes januári rögzítése kisebb adminisztrációt jelent majd.

Indexkép: Shutterstock

Forrás:https://www.agroinform.hu