Menü Bezárás

Agrárszektor konferencia 2022

❗️Ne bűnbakként, hanem partnerként kezeljék a gazdákat❗️
A Portfolio által rendezett rangos Agrárszektor konferencia 2022 idén is izgalmas témákkal várta a népes szakmai közönséget.
👉A klímaváltozás hatásairól szóló, Áder János volt köztársasági elnök úr részvételével rendezett kerekasztal-beszélgetésen hangsúlyoztam: hiábavalóak az EU agráriumot érintő környezetvédelmi célkitűzései, ha a világ más részein nem tesznek lépéseket ebbe az irányba, és az Unió beengedi a jóval lazább szabályozás keretében előállított termékeket.
❗️Ezzel az EU csak azt éri el, hogy tönkreteszi saját mezőgazdaságát❗️
👉Ürge-Vorsatz Diána professzor asszonnyal, klímakutatóval folytatott podcast-beszélgetésünkön felhívtam a figyelmet arra, hogy az európai mezőgazdaság 20 év alatt közel negyedével csökkentette üvegházgáz-kibocsátását, tehát ágazatunk már eddig is sokat tett a környezeti célok eléréséért.
❗️A klímaváltozás elleni harcban a gazdálkodókra nem bűnbakként, hanem partnerként kell tekinteni, hiszen jól felfogott érdekük a környezet védelme❗️
(Beszélgetésünk rövidesen elérhető lesz Facebook-oldalamon is.)
👉Az esti kerekasztal-beszélgetésen a hazai agrárium jövőjéről folytattunk eszmecserét.
❗️Az alapok adottak, a Kormányzat által biztosított történelmi léptékű forrás megteremti a lehetőséget a fejlődésre, rajtunk múlik, hogy tudunk-e élni vele❗️
Forrás:

Kapcsolódó bejegyzések