Menü Bezárás

Pénteken rendezik a kamarai választásokat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara életében jelentős nap lesz május 20-a, péntek. Ekkor rendezik meg az agrárkamarai választásokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Országos Küldöttgyűlése 2022. május 20-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A voksoláson a NAK pártoló és a tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag jogosult leadni szavazatát a jelölő szervezetek által összeállított megyei küldöttjelölteket tartalmazó listára. Ennek megfelelően a választásra jogosultak száma jelenleg megközelítőleg 400 ezerre tehető.

Minden erről nyilatkozó fórum azt erősíti, és kéri a gazdáktól, hogy lehetőség szerint mindenki éljen szavazati jogával, és vegyen részt a választáson. Rendkívül fontos, hogy a küldöttgyűlésbe kerülő megyei küldöttek erős felhatalmazással a hátuk mögött képviselhessék a tagokat. Annak érdekében, hogy a szavazásra jogosultak minél könnyebben élhessenek ezzel a jogukkal, az eddigi 15 helyett a május 20-i választáson, 31 megyei helyszínen szavazhatnak.

Az orosházi és környékbeli gazdák számára a két legfontosabb helyszín: Orosháza, 5900 Orosháza, Lehel u. 57. (Falugazdász iroda), ahová az orosházi, kardoskúti és pusztaföldvári szavazásra jogosult gazdákat várják és Nagyszénás, 5931 Nagyszénás, Március 15. tér 1. (Nagyszénási Kulturális Központ), ahol a nagyszénási és a gádorosi gazdák adhatják le voksukat.

Mint ismeretes, az eddigi megyei elnök, dr. Kulcsár László visszavonulásával megüresedett a NAK Békés Megyei Igazgatósága elnöki széke. Az új Békés megyei elnököt a kamarai választások után megalakuló megyei küldöttgyűlés választja majd meg. A tisztségre a MAGOSZ, az eddigi általános alelnököt, Kozsuch Kornélt jelölte.

A választási jogosultságról, illetve a szavazás helyéről a tagok a Kamara portálján (https://www.nak.hu/valasztas-2022) tájékozódhatnak.

Kapcsolódó bejegyzések