Menü Bezárás

FirstFarms Hungary Kft: Fejlesztéssel, beruházással és álmokkal a globális járványok ellen

A 2020-as év ismeretlen kihívások elé állította a világ mezőgazdaságát és állattartóit. Valódi veszélybe került a termelés, a támadás két frontról érkezett. Az afrikai sertéspestis fenyegetése állandóvá, míg az állatok járványvédelme prioritássá vált minden nagyüzemi termelésben. Ám 2020-ban az emberi erőforrás is veszélybe került, a COVID-19 fertőzés és azzal járó karanténkötelezettség kérdésessé tette a mindennapi munkafolyamatok zavartalan biztosítását.

Az idei év a beruházások, pályázatok és álmok éve volt- mondta el Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary Kft. ügyvezetője. Világszerte üzemek zártak be, mert a koronavírusos fertőzöttség lebénította a termelést, az ASP jelenléte pedig drasztikusan beleavatkozott a sertésárak alakulásába, ami sok termelő jövőjét tette beláthatatlanná. A FirstFarms Hungary Kft. vezetősége azonban rendhagyó taktikát választott ezekben az időkben, és a kimagasló termelési eredményekben, a kiváló szakembereink megfontoltságában bízva a haladást választottuk a járványok elleni küzdelem fegyvereként.

Az éve elején a járványvédelmet határoztuk meg, mint fő fókuszpontja a 2020-as évnek. Tudtuk, hogy a legfontosabb, hogy megóvjuk a termelésünket és minden telepünkön a leghatékonyabb védekezési módokat, konstrukciókat és technológiát honosítsuk meg. Ezért számos úthálózati, beléptetési és fertőtlenítést szolgáló beruházást valósítottunk meg, főként az orosházi telepünkön, ahol a legnagyobb jármű- és személyforgalom van.

Mindemellett újra a figyelem középpontjába került a cég bővítési törekvése is, amivel a jövőben megduplázhatjuk a cég termelési kapacitását, miközben új munkahelyeket is teremtünk. A telekgerendási és pusztaföldvári telepek építésével kapcsolatos feladatok újra részei a mindennapoknak. A két projekthez- járványvédelem és bővítés- kapcsolódóan éltünk a pályázati lehetőségekkel is, jelenleg eredményre várunk. A járványvédelmi beruházásaink a pályázati eredménytől függetlenül, már saját forrásból megvalósultak, a két új telep építkezésének megkezdéséhez azonban meg kell várnunk a márciusban kihirdetésre kerülő eredményt. Bizakodva tekintünk a jövőbe, hiszen hisszük, hogy minden válságot felemelkedés követ, és akkorára mi készen fogunk állni, hogy megnövekedett kapacitással, még erősebb csapattal használjuk ki a termelési eredményeken alapuló sikereket.

És, ha már a termelési eredményekről beszélünk- tette hozzá az ügyvezető- akkor fontos megemlíteni, hogy a 2020-as év itt is fordulóponthoz vitt bennünket. Az idei eredmények azt mutatják, hogy lojális és kiváló szakemberekkel stabilan megtartható az az eredmény, amely a világ sertéstartóinak legjobb 5%-a közé emelt bennünket. Ez mind számokban mérhető, legyen az élve született vagy választott malacszám, vagy akár a fajlagos takarmányhasznosulás. Mindezt a kimagasló egészségügyi státusz koronázza meg, amit az immár 3 éve működtetett SÁFÁR (Sertéstelepi Állategészségügyi Felügyeleti Rendszer) rendszer segítségével sikerült elérnünk és megtartanunk. Törekszünk a gyógyszer és antibiotikum mentes termelésre, ami azonban nem valósulhatna meg a cég dolgozói nélkül, hiszen a mikrobiológiai térkép kiegyensúlyozottságának megtartásához leginkább az ő közreműködésükre van szükség.

És idén külön figyelem került az környezettudatos gazdálkodásra is, az új telepeink többségében már újrahasznosuló energiával fognak működni, miközben a hígtrágyakihordás tekintetében is előremutató és pozitív megállapodások születtek. Örömmel látjuk, hogy földművelő partnereink ismét bizalmat szavaztak nekünk és közösen tehetünk a természetes, biológiai körforgásért, amivel együtt dolgozunk a talajerő megtartásáért és visszapótlásáért.

Összességében azt mondhatjuk, hogy sikeres évet zárhatunk- mondta el az ügyvezető. Ugyan a világban elterjedő járványok minket is óvatosságra intenek, de a koronavírus okozta pandémiás helyzetben is bizakodva tekintünk a jövőbe. Dolgozóink osztott műszakban, higiéniás szabályokat betartva, egymásra vigyázva zökkenőmentesen biztosítják a termelést, nekünk vezetőknek pedig az a feladatunk, hogy ehhez minden támogatást és feltételt biztosítsuk, és ahogyan az egyik kollégánk mondta egy interjúban: „a kérem és köszönöm még mindig varázsszavak”, amit nem szabad elfelejtenünk.

Kapcsolódó bejegyzések