Szegényebbek lettünk – elhunyt Kocsik József

81 éves korában, egy gyors lefolyású súlyos betegség következtében csütörtök délután elhunyt Kocsik József, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke.

A veterán élvonalbeli labdarúgó és közösségszervező személyiség 1937. február 14-én született. Számos Arad megyei közösségi rendezvény szervezője és támogatója volt.

Fáradhatatlan munkával vívott ki elismerést a gazdaegyletnek mind a magyar, mind a román gazdatársadalomban, a szakmában megkerülhetetlenné vált az AMMGE. Nevéhez fűződik a magyar–magyar gazdatalálkozó, amely az aradi mezőgazdasági vásár egyik jelentős szakmai rendezvénye, és már 18-at szerveztek meg belőle, diplomáciai kapcsolatainak köszönhetően az aradi egyesület a magyar Földművelésügyi Minisztérium támogatásával az egyik legaktívabb erdélyi magyar gazdaegyletté vált. Szimpóziumok, szakmai konferenciák megszervezése fűződik a nevéhez, bábáskodott a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának születésénél, élen járt a falugazdász-hálózat kiépítésében.

Mindeközben az Arad megyei magyarságért aggódó, a közügyekben aktívan részt vállaló személyiség volt, aki szinte az utolsó pillanatig – amíg betegsége engedte – dolgozott.

Magasra tette a mércét, mindazonáltal az utána jövőknek hálás, de ugyanakkor nehéz feladatuk lesz a munkája folytatásaként.

Kocsik Józsefet május 26-án, szombaton 14 órától az aradi Felsőtemetőben kísérik utolsó útjára.

Pihenése legyen nyugodt, emléke áldott!

Pataky Lehel Zsolt

Hozzászólás

Hozzászólás

Bejegyzés szerzője: Gazdakör Iroda