Menü Bezárás

A Terra Madre Világnapon miniszteri elismerést kapott az Orosháza és Térsége Gazdakör

 

A Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért felelős Helyettes államtitkársága az idén ismét megrendezte a Terra Madre Világnapot, a hagyományos terméket előállító közösségek ünnepét.
A földművelésügyi miniszter a példaértékű tevékenységet folytató közösségek elismerésére 2016-ban megalapította a ” Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” díjat amely keretében az Orosháza és Térsége Gazdakör miniszteri elismerő oklevélben részesült.
A Világnap keretében a Hagyományok Ízek Régió védjegy használati jogát elnyert pályázatok díjazására is sok került. 2010 óta – az idei díjazottakkal együtt összesen 79 pályázó 154 terméke nyerte el a HÍR védjegy használatának jogát. A most átadott 21 díjból 5 díjat orosházi termelők kaptak meg, akik ezzel a HÍR Védjegyesek Klubjának is tagjai lettek. Csizmadia Lajosné az Orosházi banán és az Orosházi lakodalmas kulcsos-kalács termékeivel, Asztalosné Szilágyi Julianna 8 tojásos lebbencs és rostás tarhonya száraztésztájával, Tóth Bálint az orosházi búzacsíramáléval kapta meg a HÍR védjegy használati jogát.
Az immár tíz éve az Orosháza és Térsége Gazdakör által megrendezésre kerülő Orosházi Hagyományok Ízek Versenye rendezvény keretében ismerhették meg az emberek az orosházi kistermelők által elállított élelmiszereket. A gazdakör segítette a helyi termékek megismerését, és tevékenyen részt vett piacra jutásuk előkészítésében.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Hozzászólás

Hozzászólás