Kolbászkészítő csapatverseny felhívás – Orosházi Hagyományok Ízek Versenye

 

 

Kolbászkészítő csapatverseny versenyfelhívás

 

Az Orosháza és Térsége Gazdakör a XII. Orosházi Hagyományok Ízek Versenye alkalmával, kolbászkészítő csapatversenyt hirdet.

 

Verseny időpontja:               2018. február 24. (szombat) délelőtt 7.30 óra

 

Verseny kategóriái:              felnőtt, ifjúsági csapatverseny

 

Verseny helye:                      A Piactéren a rendezvénysátorban

 

Verseny célja:                       Hagyományaink ápolása, népi tájjellegű kolbászkészítésnek felelevenítése, gasztronómiai kultúránk  népszerűsítése.

A disznótorok világát megidéző ételek, szokások – asztali terítékek – külön asztalon történő bemutatása a zsűrinek.

 

Jelentkezés feltétele:              A versenyre minimum 3 maximum 5  fős csapatok  jelentkezését várjuk.

 

Részvétel:                              Felnőtt csapat: 15.000,- Ft nevezési díj

Jelentkezési határidő: 2018. február 16. (péntek) déli 12.00  óráig levélben vagy e-mailben.

 

A verseny lebonyolítása:

 

  1. február 24-én 8:00–kor eligazítást tart a zsűri a verseny helyszínén a csapatoknak. A sertéshús átvétele és a verseny kezdete 8:00-kor, a verseny vége 13:00-kor.

Versenyben részvevő csapatoknak 1 darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez 10:00  –ig. A többi kolbász a csapat tulajdonát képezi és elszállításáról gondoskodnia kell.

A csapatok zsűrizése munkavégzés közben történik.

 

Eredményhirdetés ideje és helye:  2018. február 24.  szombat délután 13.45 óra  rendezvénysátor, nagyszínpad

 

A rendező bizottság a következőket biztosítja:

 

  • 10 kg sertéshús, sertés vékonybél (20 méter, csak a rendező bizottságtól kapott sertésbelet lehet használni) 000,- Ft nevezési díj ellenében.
  • 1 db húsos ládát,+ 1db müa. vödör 4000,- Ft kaució ellenében (melyet az eredményhirdetés előtt vissza kell adni a szervezőknek kaució ellenében)
  • 2 db sörasztalt, 2 db padot
  • Munkaterületen, hulladéktároló zsákokat

 

 A résztvevőknek maguknak kell biztosítani:

  • a szükséges járulékos nyersanyagot, fűszereket,
  • az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és kóstoláshoz szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat; ( kések, műanyag vágódeszka, segédeszközök, stb )
  • higiéniai feltételként kézmosáshoz kézfertőtlenítő folyadék;
  • a húsfeldolgozáshoz megfelelő ruházat, fehér sapka, kötény, kabát használata kötelező;
  • a dohányzás a verseny helyszínén tilos!

 

A verseny értékelése:

  • Megjelenés, a ruházat és munkavégzés higiéniája, kolbászkészítés folyamata.
  • Paprikával és fűszerekkel ízesített kolbász elkészítése, egyéb ízesítésű kolbász nem vehető figyelembe.
  • Nyersanyaggal való gazdálkodás, technológiai szabályok betartása.
  • Tálalás esztétikuma, hagyományos disznótoros asztalterítés az elfogadható.
  • Azonos körülmények között megsütött paprikás kolbász íze, állaga, illata, színe.

 

Amennyiben a versenyző csapat eltér az eredeti kiírástól, úgy a zsűri a csapat teljesítményét bemutató jelleggel értékeli.

 

A zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan.

Díjazás:

  • helyezett csapat serleg+ oklevél + ajándék
  • helyezett csapat serleg+ oklevél + ajándék
  • III: helyezett csapat serleg+ oklevél + ajándék
  • A legízletesebb kolbász az Orosházi Kolbászklub Egyesület

vándor serlegét kapja

  • A Verseny Bizottság döntése alapján különdíj adható
  • Minden csapat oklevelet, ajándékcsomagot kap

 

A zsűri a díjakat más megosztásban is kiadhatja, oda ítélheti.

 

Nevezéssel kapcsolatban: Horváth József a Gazdakör elnöke 70/453-6176-os telefonszámon nyújt bővebb információt.

A nevezési lap letölthető: www.gyoparospanzio.hu, www.magyargazdak.hu

                                          E-mail: gazdakoriroda@orosnet.hu

 

Orosháza, 2018. január 10.

 

Orosháza és Térsége Gazdakör Elnöksége nevében

Tisztelettel:

 

 

Horváth József

Orosháza és Térsége Gazdakör

elnök

 

A teljes nevezési lap letölthető itt:

 

Forrás: Orosházi Gazdakör

Hozzászólás

Hozzászólás

Bejegyzés szerzője: Gazdakör Iroda