Új módon segítenék a gazdálkodók munkáját Békésben

Békés megyében is zajlik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara első szolgáltató központjának szervezése – közölte a kedden este Gyulán, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságon (KÖVIZIG) megtartott fórumon dr. Kulcsár László.

A NAK Békés megyei elnöke elmondta, az első központ a megyében Orosházán kezdi majd meg a működését, de több forgalmas, ügyfélkoncentrált településen is várható hasonló kezdeményezés, aminek lényege abban áll, hogy a NAK egy helyszínen biztosítja a gazdálkodók számára a szakmai tájékoztatást, tanácsadást olyan témákban, amelyek segítik őket gazdálkodásuk, vállalkozásuk eredményesebb működtetésében. Hazánkban eddig Hajdú-Biharban, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében működik ilyen jellegű szolgáltató központ.

HIRDETÉS

Dr. Kulcsár László beszámolójában részletesen szólt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara történetéről, tevékenységéről. Kitért a várhatóan 2018 májusától már élesben működő jégkármérséklő rendszerre. Annak megvalósítása eredményeként minden egy forint költséggel 33 forintnyi értéket lehet megmenteni. Hatvanhárom érintett helyszín kijelölése már megtörtént Békés megyében az országosan egységes hálózat részeként.

– Az egyik legkorszerűbb szabadalmaztatott módszert építik majd ki, ami már több helyen is bevált – hangsúlyozta az elnök, aki számos témát is feldolgozó előadásában érintette a vízgazdálkodás kérdését is. A témát Kolossváry Gábor, az Országos Vízügyi Főigazgatóság Belvízvédelmi és Öntözési Főosztály főosztályvezetője részletesen érintette értekezésében, illetve dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója is előadást tart a gyulai fórumon.

Forrás: Beol.hu

Hozzászólás

Hozzászólás

Bejegyzés szerzője: Gazdakör Iroda