A NAK megkezdte az új kamarai igazolványok kiküldését

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megkezdte az új kamarai igazolványok kipostázását a nem őstermelő, és az egységes kérelem beadása során a kamara falugazdász-hálózatát 2016-ban igénybe vevő tagjai részére.
Első körben közel 10 ezer tag kapja kézhez a kamarai kártyáját ajánlott küldeményként, a fennmaradó, további körülbelül 100 ezer tag számára a kártyák gyártása, küldése és kézbesítése folyamatosan történik meg.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara folyamatosan vezeti be új szolgáltatásait, valamint az egyszerűsítést szem előtt tartva támogatja tagjai munkáját. A tavalyi év egyik legjelentősebb kamarai vállalása szerint a korábbi, papíralapú őstermelői igazolványokat új, plasztikalapú igazolványok váltották fel, amelyeknek cseréje már most jelentős sikerként értékelhető. Ezzel természetesen a fejlődés nem áll meg, ennek megfelelően az igazolvánnyal eddig nem rendelkező tagjaink juthatnak most hozzá kamarai igazolványukhoz. A folyamat végén elmondható lesz, hogy a kamara valamennyi tagja rendelkezik majd ,,okosigazolvánnyal”.

A folyamatosan postázásra kerülő, nagyjából 110 ezer kamarai igazolvány használata a kamarai jogviszony igazolása mellett jelentősen felgyorsítja az adminisztrációs folyamatokat, lerövidíti a falugazdászoknál az ügyintézéssel töltött időt. Az így felszabaduló időt kollégáink az ön felmerülő problémáinak még gyorsabb, alaposabb és teljes körű kivizsgálására és segítségnyújtásra használhatják. A gyorsabb és gördülékenyebb ügyintézés várakozás idejét is jelentősen lecsökkentheti, amelynek köszönhetően az ügyintézésre szánt idő jobban tervezhetővé, könnyebben ütemezhetővé válik.

A kamarai igazolvány nyújtotta elektronikus megoldásoknak köszönhetően falugazdász kollégáink naprakész információkkal rendelkezhetnek az ön ügyeinek állapotáról és azok folyamatairól, valamint a folyamatok nyomon követése egyszerűsödik. A kamarai igazolvány felhasználhatósági köre a jövőben jelentősen bővülni fog, amelyek bevezetéséről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Forrás: NAK.hu

Hozzászólás

Hozzászólás

Bejegyzés szerzője: Gazdakör Iroda