Kolbászkészítő csapatverseny felhívás – Orosházi Hagyományok Ízek Versenye

Az Orosháza és Térsége Gazdakör a XI. Orosházi Hagyományok Ízek Versenye alkalmával, kolbászkészítő csapatversenyt hirdet.

 

Verseny időpontja:               2017. február 25. (szombat) délelőtt 7.30 óra

Verseny kategóriái:              felnőtt, ifjúsági csapatverseny

Verseny helye:                        Piactéren felállított rendezvénysátor

 

Verseny célja:                       Hagyományaink ápolása, népi tájjellegű kolbászkészítésnek felelevenítése, gasztronómiai kultúránk  népszerűsítése. A disznótorok világát megidéző ételek, szokások – asztali terítékek – külön asztalon történő bemutatása a zsűrinek.

Jelentkezés feltétele: A versenyre minimum 3 maximum 5  fős csapatok  jelentkezését várjuk.

Részvétel:                              Felnőtt csapat: 15.000,- Ft nevezési díj

Jelentkezési határidő: 2017. február 17. (péntek) déli 12.00  óráig levélben vagy e-mailben.

Eredményhirdetés ideje és helye:  2017. február 25.  szombat délután 13.45 óra    rendezvénysátor, nagyszínpad

 

A rendező bizottság a következőket biztosítja:

  • 10 kg sertéshús, sertés vékonybél (20 méter, csak a rendező bizottságtól kapott sertésbelet lehet használni) 000,- Ft nevezési díj ellenében.
  • 1 db húsos ládát,+ 1db müa. vödör 4000,- Ft kaució ellenében (melyet az eredményhirdetés előtt vissza kell adni a szervezőknek kaució ellenében)
  • 2 db sörasztalt, 2 db padot
  • Munkaterületen, hulladéktároló zsákokat

 A résztvevőknek maguknak kell biztosítani:

  • a szükséges járulékos nyersanyagot, fűszereket,
  • az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és kóstoláshoz szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat; ( kések, műanyag vágódeszka, segédeszközök, stb )
  • higiéniai feltételként kézmosáshoz kézfertőtlenítő folyadék;
  • a húsfeldolgozáshoz megfelelő ruházat, fehér sapka, kötő, kabát használata kötelező;
  • a dohányzás a verseny helyszínén tilos!

 

A verseny értékelése:

  • Megjelenés, a ruházat és munkavégzés higiéniája, kolbászkészítés folyamata.
  • Paprikával és fűszerekkel ízesített kolbász elkészítése, egyéb ízesítésű kolbász nem vehető figyelembe.
  • Nyersanyaggal való gazdálkodás, technológiai szabályok betartása.
  • Tálalás esztétikuma, hagyományos disznótoros asztalterítés az elfogadható.
  • Azonos körülmények között megsütött paprikás kolbász íze, állaga, illata, színe.

Amennyiben a versenyző csapat eltér az eredeti kiírástól, úgy a zsűri a csapat teljesítményét bemutató jelleggel értékeli.

Nevezéssel kapcsolatban: Horváth József a Gazdakör elnöke 70/453-6176-os telefonszámon nyújt bővebb információt.

A teljes nevezési lap letölthető itt:

 

Forrás: Orosházi Gazdakör

Hozzászólás

Hozzászólás

Hozzászólás Szerző: Gazdakör Iroda